Предимствата на едноетажните къщи

Традиционно, в България хората масово живеят в къщи с повече от един етаж. В тази кратка статия ще споделим няколко от предимствата на едноетажните, еднофамилни къщи. Многоетажното строителство е чудесен начин за извличане на повече разгърната застроена площ от даден парцел, но не винаги тази квадратура може да бъде полезна. В повечето случаи стълбищата заемат много пространство, което в друг случай, би било използвано ефективно (например още една спалня).

Помислете за баните и тоалетните. Втори етаж почти винаги изисква допълнителни мокри помещения.

Често пъти подпокривното пространство дава така нужното и винаги недостигащото място за багажи, празнични украси, рядко използвани уреди и инструменти и какво ли още не. Таванските площи не повишават разходите Ви за климатизация и в същото време намаляват риска от евентуални бъдещи конфликтни температурни мостове (които ще разгледаме подробно в следваща статия).

Всички къщи, които ние изграждаме са в пъти по-безопасни от традиционно построените. Е, имайте предвид, че ниските и по-конкретно едноетажни сгради са по-безопасните по принцип.

Нямате стълбище – няма да се притеснявате дали пък някой, някога няма да падне по-него. Освен това евентуална евакуация е по-бърза и безпрепятствена когато къщата е на едно ниво.

Избирайки къща на един етаж, Вие избирате по-ниски сметки за затопляне и охлаждане. Всички стаи са свързани и съответно потокът на въздух е плавен и безпрепятстван. Освен това по-лесно можете да осигурите сянка и да се възползвате от естествено охлаждане през горещите летни дни.

Звучи като да е от законите на Мърфи, но наистина, когато нещо Ви трябва, то винаги се намира на другия етаж.
Децата изискват всичкото Ви внимание. Ще Ви бъде малко (много ? малко) по-лесно ако обитавате един етаж.

Освен това ще сте по-спокойни когато нямате горен етаж, от който да се чува шум. По-лесно бихте поддържали домът чист и подреден, когато не Ви се налага да носите неща нагоре, надолу по етажите.

В крайна сметка, който и вариант да изберете, ние от TED HOUSE ще го изпълним безкомпромисно, със еднаква страст и старание.